Archive for July 17, 2009

keputusan~!!

Posted in L.O.V.E on July 17, 2009 by miss shieyda

semalam, 16 julai 2009…

sy dpt tau sumthing yg lbey mengejutkan..

yg kalau sy x kuat, mmg sy akan tertekan..

tp ntah knp, Alhamdulillah, sy ade kekuatan utk berhadapan dgn kenyataan tu…

xde setitik air mata pon keluar, which i realy proud of myself..

xdpt nak nafikan sy sgt terkejut dan kecewa, tp…

malam ni, 17 julai 2009…

sy dah buat keputusan…

sy xnak menangis utk itu lg…

sy xnak terlalu lemah disebabkan itu lg…

ape yg sy nak buat skrg ni ialah, tunggu dan lihat ape kesudahan nye…

kalau baik, Alhamdulillah…

kalau pon tidak, sy cume pasrah dan Alhamdulillah jugak diberi pengajaran yg sebegini..

Advertisements

pregnant 1 vs pregnant 2~

Posted in cOrEt-CoreT on July 17, 2009 by miss shieyda

citer ni syeema yg bg kat sy..

saje post wat lucu2 jek.. ^^

mgkn situasi ni ade gak yg btol2 jadi, who knows rite?

cume sy harap xdela jadi kat sy..

kalu buleh, nak la terus mcm pregnant yg pertama sampai bile2..

wpn slalu nye mmg camtu kan, bile dh kawin, dah jadi lain dr mase kite couple..haish~

ape pon, semoga bahagia jek~!! >_<

Situation 1:

Pregnant no 1:

Isteri: Yanggg I ade berita gumbira!!! I’m pregnant!!
Suami: Alhamdullilah syukurr! Can’t wait to be a father!! Wohooo!

Pregnant no 2:

Isteri: Yang…. I pregnant!
Suami: Haaa biar betul? Bila masa plak kita buat? (sambil garu2 kepala)

Situation 2

Pregnant no 1

Isteri: Yang i tak sedap badan, rasa loya2 & letih je badan memanjang… (muka 20sen)
Suami:Ala ciannnye sayangg.. do u need anything? Nak abang urut tak?

Pregnant no 2

Isteri: Yang i rasa nak tido je..sorry i tak dapat kemas rumah rasa nak tido jer. 😦
Suami: Laa u ni ikutkan sangat pregnant tu..sebenarnye tak de ape2. it’s all on your mind!

Situation 3

Pregnant no 1

Pukul 3am
Isteri: Yang i mengidam la nak makan mangga. Terliur sangat2 niii
Suami: ala yeke ok… i try cari mangga kat 7E (walaupun tau x de mangga kat 7E)

Pregnant no 2

Pukul 3am
Isteri: Bang i teringin nak makan ice cream baskin robin laa..
Suami: Kat sini takde baskin robin, esok je la ye.

Situation 4

Pregnant no 1

Isteri: Yang jom temankan i gi jumpa Gyne.. tak sabar nak check up tengok baby!
Suami: Ok nnt i tell my boss i nak masuk lambat.

Pregnant no 2

Isteri: Yang bila nak gi check up?
Suami: I rasa i tak boleh teman u la this time around, u pegi sendiri je la. I sibuk

Situation no 5

Pregnant no 1:

Isteri: Perut i dah buncit.. Peha i besar .. do i look fat?
Suami: Noooooo! U nampak cantik and sexy with that cute bumps!

Pregnant no 2:

Isteri: Bang i rasa gemuk la… perut i boncit semacamm.
Suami: Ishh tu laa…pregnant baru 4 bulan ade ke boncit mcm ni?U makan tak jaga.

Situation no 6

Pregnant no 1

Suami: You rehat je, biar i kemaskan rumah.. jangan buat kerja berat-berat tau sayang. jaga baby kita tuu.
Isteri: Terima kasih sayang.. (terharuuu!)

Pregnant no 2

Suami: Ni apesal pinggan mangkuk tak berbasuh… baju tak sidai? U ni asyik tido je ye!
Isteri: I kan pregnant, i tak larat.
Suami: Asik2 bagi alasan pregnant je.