duit…duit…duit..!!!

dis week pengeluaran duit sy mmg mcm air paip yg mengalir~!!!

byk btol gune duit kat paeds ni..n other plus plus…

tensi plak bile pk.. =(

ari isnin lepas, mase fess masuk paeds, kami diwajibkan beli satu buku, cam lbey krg buku panduan la, kat situ la ktorg kne amik segala tandatangan yg mcm hampeh kne buat…setiap dept pon tandatangan tu mcm emas jek~! aiyak…tp buku ni berharga Rp100k~!!! sgt mahal ok..hanya utk dipenuhkan dgn tndtgn, dan status pasien..haish~ cekik darah btol..

ni ha buku berharga 100k itu..

DSC07213

sape suh sediakan tpt ltk gmba? gmba sy dan mucit la jd penghias~!! hehe.. ^^

DSC07214

sblm kne beli buku tu, dah kne beli buset anak, yg harga pon lbey krg 100k gak, tp tu leh consider lg la sbb mmg diperlukan n ade ilmu dlm buku tu..tp stil mahal la disaat2 ketiadaan uang ni.. =(

duit kebersihan~!!! ade 2jenis plak tu..1 utk ruang pertemuan n 1 g utk kamar yg x mgkn sy gune pon sbb sgt smelly~!! grrr~

td plak dpt tau, kami especially dak2 msia sort of diwajibkan beli 1 atlas, yg dibuat oleh 1 of the lecturer..kalau kami x beli, kami takkan dpt tandatangan die…wat??? apekah??? knpla begitu sekali pemikiran seorang yg bergelar lecturer itu ye..fine kalau nk suruh kami beli, tp takyah la gune alasan tandatangan tu…semakin jenuh dgn situasi itu~!!

ntah kemane la duit yuran 25juta yg kami bayar tu ye? evry dept pon gune byk duit, mcm la kami x byr yuran..haish~ cptla berakhir..menguji kesabaran btol kdg2 nak deal ngan benda2 remeh camni..buhsan~!!

1 more thing yg buat sy muak disini, masalah imigrasi yg sengaja menyusahkan kami~!! sume pon nak cekik darah, nak duit, benda yg simple dibuat jd susah..sy ni kalau banyak masa nak ulang alik g imigrasi ke, balai polis tu ke, takpe la jugak~!! ni balik dr spital pon bnd alah tu dah tutup, cane la nak settle kan? geram btol~!! cuba la jgn susahkan org, buleh tak? teruji sungguh kesabaran td, tp dah tak larat nak komen..haish~

jenuh dgn tpt yg “indah lg permai” ni~  =(

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: