Archive for August, 2009

again~

Posted in cOrEt-CoreT on August 30, 2009 by miss shieyda

i was emotionally fragile today..

tiba2 rase sgt sdey…

rase mcm nk sgt pergi jauh dr sumer ni…

sy dh penat, dh bosan, tp sy xle pergi…

susah nk explain, nk cari alasan knp sy xle pergi, tp itu yg sy kena buat..

knp sampai hati buat sy cmni ye?

sy sgt terluka dgn ape die buat, sgt, sgt, sgt~~~!!!

sy cume seorang perempuan yg sgt lemah hatinya, yg cume bole menangis bile hati terluka, dan bile dah marah yg melampau…

knp susah sgt nk faham hati sy dan x lukakan hati sy?

tabah lah wahai hati, mgkn satu hari die akan sedar, mgkn sy akan dapat ape sy deserve utk dpt..let time decides~

utk yg berkenaan, thanx 4 everything, thanx 4 making me hurt…u open my eyes to see wat “love” realy means…

Advertisements

main2 di paeds.. ^^

Posted in ..dokter muda.. on August 24, 2009 by miss shieyda

now br ade sedikit mase utk update kegiatan sy di paeds dept..

tp sume ni kegiatan2 mase xde kerje, mase otak dh x btol..huhu~Page1

waktu ni kami mmg sgtla xde keje, n kebetulan bwk lappy, so ape g, kami jd model tak berbayar pada kamera lappy, dan aksi2 ini jgn ditiru oleh doc2 lein ye..huhu~ ^^

Page2ini adalah kami version yg ayu sedikit kecuali syeema…^^ nmpk sgt kami hanya lepak2 kan…tp kalau tym byk keje, duduk pon x sempat…watever it is, paed best la gak but stil, cant wait to finish it..hehe~

Page3

remember sy ade post fsl buku ni ms sy mula2 masuk paeds dulu..?? now dah ada hiasan tmbhn yg baru…hasil keje syema di masa kebuhsanan mendengar case presentation..haha~

ade exactly 1 month lg kat paed..meaning semakin dkt dgn case sy bersama supervisor yg sgt “baik” itu…scary nye, tp hopefuly hati dia agak tenang mase bln puasa ni..amiin~ dan itu juga bermakna  makin dekat hari utk post test..byk lg x cover..hwaaa~ =(

hwating Syida~!! jgn malas2~ ^^

ahlan wasahlan Ramadhan~

Posted in islam on August 24, 2009 by miss shieyda

ahlan wasahlan Ramadhan…

alhamdulillah dpt lg jumpa dgn Ramadhan dis year…

hopefuly ini bukan Ramadhan yg terakhir..amiin~

arini dh 3 Ramadhan, hopefuly blom terlalu terlmbt utk wish Hepy Ramadhan to all…

sgt bz bbrp hari ni smpi x sempat n x larat nk update ape2..

may dis Ramadhan makes us a better person…

mari kite amik kesempatan yg ade ni utk same2 tambahkan ibadah yg buleh, Dia dh bg jalan yg sgt senang utk kita kumpulkan pahala sebyk yg mungkin mase bln yg sgt mulia ni..mari kita same2 berusaha tambah harta di bahu kanan kita..(pesanan utk diri sy sendiri)~

utk family yg ade di Msia, sy sgt rindu nak puasa kat umah, hopefuly dis is d last Ramadhan here in Medan… T_T

utk mucit, slmat puasa di Msia afta 6 years puasa di Korea..njoy ur Ramadhan at home…semoga kita jd yg lbey baik, dan semoga kita lbey dipermudahkan di bln Ramadhan ni…

selamat berpuasa to all~!! ^^

demam~! T_T

Posted in cOrEt-CoreT on August 9, 2009 by miss shieyda

flu berat dan demam~

badan tak larat tp terpaksa kerja jugak…

hopefuly demam ni cpt hilang..

kesian dak2 kat wad tu, sy menyebarkan virus setiap kali batuk n bersin..huhu~

risau sbb family kat mesia pon sume tgh demam esp si kecik tuh..mmg musim demam agaknye skrg ni..

si buah hati pon baru bek demam..seb bek x lame sgt die demam..td ayah die lak kena admit masuk spital sbb demam n sesak nafas..haish~ sumer pon sakit…risau sungguh sy…rase cam nak balik skrg jugak, nak tgk mak, abah, mimi, abg n ayah yg tgh sakit..

Ya Allah, berikanlah sy dan sumer yg sy sayang kesihatan yg baik…sy sgt risaukan mereka semua…amiin~

Posted in cOrEt-CoreT, L.O.V.E on August 6, 2009 by miss shieyda

Guess this means you’re sorry
You’re standing at my door
Guess this means you take back
All  you said before
Like how much you wanted
Anyone but me
Said you’d never come back
But here you are again
Cuz we belong together now
Forever united here somehow
You got a piece of me
And honestly
My life would suck without you
Maybe I was stupid for telling you goodbye
Maybe I was wrong for tryin’ to pick a fight
I know that I’ve got issues
But you’re pretty messed up too
Anyway, I found out I’m nothing without you
Cuz we belong together now
Forever united here somehow
You got a piece of me
And honestly
My life would suck without you
Being with you is so dysfunctional
I really shouldn’t miss you, but I can’t let u go
Oh yeah
Cuz we belong together now
Forever united here somehow
You got a piece of me
And honestly
My life would suck without you

lirik lagu lagi… ^^

“my life wud suck without u”…by Kelly Clarkson..

sgt suka lirik die…

kadang2 cam nonsense bila org ckp “sy xle hidup tanpa die”…tp sebenarnye mmg hanya org yg bercakap tu tau ape yg die rasakan bile die kehilangan org yg die syg tu…org lain cume buleh kate itu tak masuk akal…but who knows, ape yg die ckp tu mmg btol ape yg die rasa, rite…??“sayang” is subjective…each of us has our own opinion bout love, dan takde sape leh kate opinion kite tu salah…

ups n downs mmg bese la kan dlm relationship esp long-distance…mmg agak susah nak maintain tp yg penting diri sendiri la kan…as long as masih ade syg, sy rase x mustahil nak maintain hubungan tu, wpn mgkn lbey byk dugaan die drpd yg dok dekat2…

kpd si dia, dis song is specially dedicated to u…sy syg abg~ ^^

depressed~

Posted in cOrEt-CoreT on August 4, 2009 by miss shieyda

i am extremely down rite now…

knp sll x adil?

knp mesti yg tak bersalah yg terima akibat nye?

sy cukup bersabar selama ni, terima ape yg dah berlaku, walaupon sy rase tindakan tu sgtla irraasional, tp sy berharap keadaan akan berubah bile sy bersabar…

knp sy yg mesti diperlakukan begitu?

takde harga langsung ke kesabaran sy selama ni?

sy dibuat mcm sampah yg xde nilai walaupun sedikit, bile diperlukan sy ade, dan bile tidak, sy dibuang…dan knp selepas dibuang sy perlu dicari lg? sy tak mintak simpati, sy tak mintak dikasihani, sy tak mintak dicari lg, sy cume sgt kecewa dgn cara tu…

Ya Allah…sy mohon berikan sy kekuatan..sy sgt perlukan itu utk hari2 seterusnye…kalau masih ade harapan, biarla ia berlaku sendiri, sy tak mengharapkan ape2…sy hanya manusia yg sgt banyak kelemahan, dan sy mintak maaf kalau sy tak dapat maafkan yang terlibat…sy sgt kecewa utk dgn mudah memaafkan sumernye…

terima kasih sbb ajar sy utk menjadi lbey ego,  ajar sy utk membenci, ajar sy utk berkeras hati…sy sgt hargai itu…terima kasih krn buat sy begitu…

cinta cuma satu..

Posted in cOrEt-CoreT on August 1, 2009 by miss shieyda

actually ni lirik lagu, “cinta cuma satu” by Nindy…

sy rase lagu ni dah agak lama jugak kot, cume sy br dpt lagu ni dr Yad..

sy sgt suke lirik die…

Telah aku maafkan
semua kesalahanmu
asal kau berjanji
tidak mengulangnya lagi

Telah aku terima
sakitnya dikhianati
sedalam cintaku ini
selama hidupku ini

Hatiku cuma ada satu
sudah untuk mencintaimu
tolong jangan sakiti lagi
nanti aku bisa mati

Cintaku cuma sama kamu
sayangku cuma untuk kamu
tolong jangan hancurkan lagi
nanti aku bisa mati

kalau pernah atau sedang berhadapan dgn situasi yg sebegitu, mesti rase lirik ni sgt sesuai…

cukup sekali dikhianati, hanya yang penah mengalami tau betapa hancurnye hati bile dapat tau, hanya yang penah disakiti akan tau betapa susahnye nak memaafkan, tp sumer tu depends pd individu…ade yg buleh maafkan, ada yg tidak..ada yg mgkn maafkan tapi melepaskan, ada yg maafkan dan tetap bertahan…ape pon tindakan, hati yg dikhianati tu sy percaya takkan sembuh dgn sgt mudah…it hurts~!

dan sy percaya sesiapa yg ade kekuatan utk bertahan akan berharap itu tak akan berulang lagi..kepada yg mengkhianati, tak kire itu adalah lelaki atau perempuan, hidup ni ade pasang surut, ade turun naik, sekali mengkhianati, tak mustahil kamu akan dikhianati dua kali..

watever it is, setialah pada pasangan.. ^^