Archive for October, 2009

oliday~

Posted in cOrEt-CoreT, L.O.V.E on October 31, 2009 by miss shieyda

now baru ade mood nak update fsl balik cuti ritu..

sy balik kejap jek, 17-25 Oct…sob sob~ ┬áT.T

x puas pon blik, x sumer org sy jmp, x sumer bnd sy dpt mkn..huhu~

tp puas gak la dpt spend mase dgn family esp mak n mimi, n of course, cinta hati sy..^^

mimi sgt rindukan sy..seyes~!! bkn sy nak pasan, tp die mmg rindukan sy…sepanjang sy balik tu, asal ade mase je, mst die dok berkepit ngan sy..dan sy sgtla seronot sbb wpn die dah besar, dah drjh 4 pon, tp die stil manje..sy sgt syg kan die..^^

DSC07464


adik2 yang lain pon sy rindu gak, xdela nk bias kan..hehe~ tp yg lain dh besar2, so xdela berkepit mcm si mimi tuh…tp sumer pon balik umah mase sy balik ritu..so dptla jmp wpn masing2 dah cbuk kerje..tunang adik pon sy sempat jmp, n sempat mkn 1 family..suke2~ =)

DSC07460

DSC07482

sy sempat jumpe kawan2 lame mase form 1-3 dulu..dh sgt lame x jmp dorg..sgtla rindu..akhirnye kali ni sumer dpt berkumpul…Syira, Aizul n Yan..sgtla best dpt jmp dorg, memula ingt dpt jmp jap je, sbb kebetulan jmp mlm sy nak g amik abg kat airport, tp last2 dorg ikut sekali amik..huhu~ lepak kat Kheng’s Kopitiam dr kul 8, then g amik abg, then lepak lg, smpi 2pg..huhu~ dorg mmg sgt havoc, xkan berhenti ckp n gelak selagi x tido, dan abg terpksa admit bnd tuh…haha~ ^^ akan berusaha utk spend mase ngan dorg lg, esp sebelum Aizul kawin sbb die rahsiakan sape bf die..cet~

lihatlah kami anak2 dara yg dah besar..cepat btol mase berlalu rasenyer…luv ya gurls~

MG forever~ huhu… (name geng la kununnyer) lucu btol~ ^^

11045_303945225620_898065620_9522807_6910173_n

11045_303948900620_898065620_9522885_1052456_n

last but not least adalah kesempatan utk spend mase ngan kekasih hati di Banting…sy sgt suke~ hati berbunga2 sepanjang dia ade kat umah..hehe~ ^^ ktorg sempat melayan mimi g tgk wayang, hepy jugak wpn sy nak tgk Papadom, tp tpksa mengalah sbb abg nak tgk Surrogates..sek bek la citer tu besh..

sempat g kenduri arwah kat umah nenek gak..kebetulan lak nenek nk buat kenduri tym tuh..buat ape lg ye ngan kekasih hati? x byk sgt aktiviti buleh buat sbb abg dtg weekend je, n sy pon nak balik Medan dah tym tuh..our flight ahad malam, tp abg nye flight awal, kul 1930, n my flight kul 2105, so tpksa tgu agak lame kat airport…tp xpela..sekurang2nyer dpt bersama sampai sblm nak balik..i had so much fun with him wpn ade sedikit perkara yang tidak diingini berlaku, tp mgkn dia x sengaja, so malas layan sgt..^^

tenkiu abg 4 coming..sgt tak sabar nk jmp kamu lg…huhu~

dan itu shj entry utk holiday sy kemarin…hanya utk kenangan diri sy sendiri entry ni..^^

in luv wif freed~

Posted in cOrEt-CoreT on October 29, 2009 by miss shieyda

sy ade bf idaman yg baru…yeay~!!!!

die sgtla ensem…sgtla in love dgn die…cume tatau leh dpt die ke x..huhu~

tp sy akan berusaha utk dptkan die nnt..haha~

*mode berangan*

nak tgk gamba bf sy?? meh2~

honda-freedensem btol future bf sy ni kan..haha~

honda-freed-seatsinterior yg sgt marvellous~

Honda_Freed_int_Drivers_Seatmembayangkan sy duduk bersama kekasih sy itu..haha~

seperti yg tertera di title entry ni, name bakal bf sy ni ialah Freed~

aduhhhh…sy jatuh cinta pandangan pertama…segalanye bermula lepas Tiwi offer balik dgn die kemarin…dan sy terus fall in love dgn kete die…huhu~

kat Msia bnd alah ni tak release lg..dgr2 nyer end of dis year, ataupon early next year…tp musti mahal kan??? alahai~ ade sape2 bek ati nak derma duit kat sy? hehe~

nak pau abg la…buleh ke? hehe~ die kate alang2 amik ni, bek amik estima…tp sy dah jatuh cinta dgn si Freed ni, so xmo estima…haha~ ^^ cakap bajet mcm ade duit je..tp xpe, berangan dulu..ye tak? ^^

mari kite same2 berdoa spy impian sy utk mendapatkan bf idaman sy ni jadik kenyataan nnt…amiin~ hehe..

upper cycle~!!

Posted in ..dokter muda.. on October 27, 2009 by miss shieyda

lame x update fsl koas kan…sejak bz di paeds, dan kemudian kemalasan melanda mase di psikiatri..huhu~

last week sy pulang ke pangkuan desa tercinta…chewah…haha~ seminggu je pon..nnt next tym klu rajin br update fsl tuh…

now dah masuk upper cycle of koas…sy dapat masuk dept. mata (opthalmo)…

sgtla santai dept ni, sbb tak ramai patient…tp at least kami tak terkejut dgn dept yg bz sbb mood cuti masih menebal..huhu~

sy bersama ahli grup yg baru utk upper cycle nih : syeema, yad n kak bai…kami semua anak2 msia jek, hopefuly dapat survive dgn cemerlang..hehe~

dgn bermulanye upper cycle nih, bermakna ade lg lbey krg 9 bulan utk dihabiskan di tpt ni..sgt x sabar utk habiskan evrything n balik 4 gud sbb kdg2 dh rase tak tahan utk duduk di sini..dan sgt tak sabar utk masuk alam baru…apekah??? haha~

doakan sy dan kawan2 xde ape2 mslh dgn dept yg bakal kami singgah nnt..esp bedah krn kami cume ber-4…hwaiting kawan2…sy yakin kite buleh buat~!! ^_^

p/s : sy sgtla gedix tak sabar nak kawin..mgknkah krn umo yg semakin ‘muda’?? haha~ ^^ cane nk ilangkan gedix ni ye? hehe~

sometimes..

Posted in cOrEt-CoreT on October 27, 2009 by miss shieyda

Sometimes, i survive by remembering…
sometimes, by forgetting…

This thing…it seems that i need to forget…
completely..permanently..

Get out from my memory plz..

i dun need “u”…at all…

“u” need to dissappear from my life, from our life..

senyumlah~

Posted in cOrEt-CoreT on October 27, 2009 by miss shieyda

“Jika terasa hati, senyumlah. Berdoalah senyuman itu akan mampu mengikhlaskan semua perkara”

sy mcm suke pulak ayat nih…^^

kadang2 kite xle nak elak dr berkecil hati bila kite tak berkenan dgn ape yg berlaku, dgn ape yg org buat kt kite, walaupon kite dah cuba utk x amik peduli…

lumrah manusia terutama makhluk yang bergelar perempuan, cepat terasa hati, tak kisahlah dgn siapa kite berurusan..dgn kawan, kekasih, malah dgn keluarga sendiri…sy sendiri tak terlepas dr situasi tu…dan sy tau, sesiapa yg kenal sy mmg akan kate sy jenis yg cepat terasa…dan sy admit~! =)

tp kadang2 ape yg sy buleh buat hanyalah berpura2 tersenyum dan berharap senyuman tu mampu menghilangkan ketidakpuasan hati sy…semua tu semata2 utk mengelakkan dr mslh yg mgkn semakin besar bila sy terus berkecil hati…awalnya mmg agak susah, tp semakin lama, berpura2 senyum dah jd ubat utk sy melegakan hati sendiri…walaupon sy tatau smpi bile ubat tu akan berkesan…

tp percayalah, kesabaran akan terbalas satu hari nnt…sy berhadapan dgn situasi yg memerlukan sy utk byk pura2 tersenyum dan bersabar, dan entah dr mane dtgnye keyakinan tu, tp sy tau semuanya akan terbalas…

sy cume mampu berdoa semoga Allah berikan sy kekuatan utk terus tersenyum walaupon hanya Dia yg tahu betapa kecilnya hati sy bila dibuat begitu..

Gambar Raye~ ^^

Posted in cOrEt-CoreT on October 4, 2009 by miss shieyda

10428_1209389468271_1034757269_643105_2292533_n


DSC07351

dh agak terlambat utk letak gmba ni snarnye, tp xpela kan, stil dlm bln Syawal kan~ huhu..^^

gmba raye thn ni sgt laaaaa x byk~

ade bbrp keping jek..

so ini ade la antara muka2 yg x balik mase raye kemarin..

x ramai dak2 batch sy yg x balik…buleh kate ini ajelah yg ade…x meriah sungguh~ =(

dis year sy xde bj raye, xde kasut raye, xde kuih raye…so next year harus beraye dgn puas2…klu umur pjg~ ^^