Archive for December, 2009

tak sabar~ ^^

Posted in cOrEt-CoreT on December 30, 2009 by miss shieyda

sy harus menunggu tak sampai 24jam lg~ ^^

cant wait~!!

after 2 months…akhirnye~~~

(apekah??? rahsia~~~ hehe~)

cptla…cptla…cptla….

sy tak sabar~ ^^

p.s: paper forensik stil in progress…hwaiting Syida~ ^^

kemalasan~

Posted in ..dokter muda.. on December 29, 2009 by miss shieyda

sy sgt pelik dgn diri sndr~~~~~

knp sy malas tahap melampau skrg ni yeee???

balik2 tenet…balik2 tenet…

ape nak jadi Syida oiii~~???

smpi sakit mata ni ha dok ngadap lappy, tp x sedar2 gak…haish~

now kena buat paper utk forensic >> ante mortem hanging VS post mortem hanging~

tp br buat beberapa page jek, tgn dah dok gatal buat bnd laen..

potong tgn tu kang~~ ^^

tlgla sedar Syida oiii~~~

kamu kena siapkn paper ni sblm Khamis klu buleh wpn presentation masih blom pasti bile…huhu~

ni sempat lak nk ngade2 update blog kan..

mmg nak kne la kamu Syida~~~

dah..dah…g smbg wat paper n study utk pre test~!!!

go Syida~~~

p/s : incik boyfren, bole tak kamu marahkan sy sbb sy malas??? huhu~

mianhae~

Posted in L.O.V.E on December 26, 2009 by miss shieyda

sy nak buat permintaan maaf terbuka dr seseorg…

i noe i was wrong, i made mistakes, i made u mad~

so here, i promise i wont do such thing again..

i noe all ur reminders are for my own gud, n i appreciate it, i really do…

plz dun hate me for dat~ T__T

i am very sory~

sy minta maaf~

mianhae~

plz forgive me~

libur di Pantai Cermin~

Posted in ..dokter muda.., cOrEt-CoreT on December 25, 2009 by miss shieyda

25 Desember 2005~

cuti Xmas dimanfaatkan utk melepaskan suntuk sepanjang koas nih…^^

sy buat keputusan di saat2 terakhir utk ikut mereka2 sbb mereka pon buat plan ni last minute, disebabkn masing2 tension ade cuti 4hari tp xbalik Msia..inilah kami anak2 koas, cuti WAJIB digunakan dgn baik, sbb sgtla susah nak dpt cuti~ sy snarnye agak keberatan nak pegi sbb sy tgh oncal utk forensik, tp boh layan jek..haha~

sy dan 6 lg kwn mulakan perjalanan ke Pantai Cermin lbey krg kul 7  mlm 24/12, ktorg sewa kete, dan Liyana jd driver nye…tanpa tahu jln yg sebenarnye, kami pegi jugak…n smpi ke Pantai Cermin dh agak mlm, n dh tutup pon, so kami ke Pantai Gudang Garam yg terletak bersebelahan jek…

acara mlm tu dimulakan dgn BBQ…sgtla susah nak nyalakan api, tp setelah bersusah payah, kami berjaya siapkn semuanya dlm kul 12 camtula…masing2 dah lapa n penat, so terus melantak kat tepi pantai…sblm tu kami dah sewa 1 pondok yg btol2 kt tepi pantai tuh, yg kununnye utk disewa selama bbrp jam, tp akhirnye kami gunekan pondok tu utk tido sampai pg~!! xpenah dibuat dek budak2 pompuan..haha~ tp xpela, kapan lg kan? ^^

kul 6 pg sy dh bgn dan serbu ke pantai…sgt awal la kan~ ^^ bes gile, setelah sekian lama x ke pantai…pastu kitorng naek banana boat n speed boat…i had a blast wif d banana boat wpn sgt takut tenggelam…abg tu sengaja jatuhkan kami kat tgh laut, dan sy sgtla panic mase fess tym jatuh..sy mmg agak trauma dgn tenggelam2 nih, tp nak jugak~ ^^ 2nd tym jatuh, dah ok ckit la, xbape nak takut mcm yg fess…then kami mandi kat pantai tu smpi kul 10 camtu..bes gile~ ^^

pastu gerak g Pantai Cermin Theme Park…mahal gak nak masuk cni, it costs us 40k hanya utk masuk parking kete, then 75k per person utk masuk dlm theme park…x byk sgt game yg ade dlm tu, cume ade gelungsur2, giant bucket, lazy pool, dancing pool, flying fox~ seronok g try gelungsur2 tuh wpn stil takut akan tenggelam, tp pool die x dlm sgt, so sy berani la ckit~ ^^ makan 2 ice cream sepanjang kt theme park, sgtla fatty2 bombom..adehhh~ sy kne pose mgu dpn..haha~

perjalanan balik dimulakan lbey krg kul 4 ptg, n kejap jek dh sampai Medan balik sbb dh tau jalan…now sy sakit tengkuk sbb kne jirus dgn air dr giant bucket tuh..tym main x beringat pulak kan…huhu~ kulit of course la burn kan, penin nak kembalikan ke normal, dan menghilangkan jerawat2 yg ade..huhu~

kesimpulan utk cuti kali ni, bes la~ ^^ next week cuti new year cam teringin nak gi Mickey Land plak, tp tak tahu dpt g ke tak~ ^^

“cancer-taurus” compatibility~

Posted in L.O.V.E on December 20, 2009 by miss shieyda





Usually this makes the best of all love horoscope combinations. Cancer likes a good home with much affection, and so does Taurus. Deep inside this is what every Taurean hopes to find when undertaking conventional responsibilities (settling down). From an emotional point of view, there is nothing in the stars that bar the prospect of a happy married life between these zodiac sign match ups. One thing the Taurean must remember is that Cancer is exceedingly sensitive, and will crawl into a shell if unhappy emotionally. Taurus on the other hand, knows the Cancer’s spirit and instinctively knows how to fix the problem once it arises.

In theory, Taurus/Cancer should be one of the best combinations with an excellent chance at success. Taurus simply cannot get too much affection and tender loving care, which Cancer is more than willing to provide. On the other hand, Taurus will protect Cancer from the cold world by supplying solid and secure assets. Both partners are concerned with safety, as well as being home-loving, emotional and sensual. The understanding, as well as the admiration, is strictly mutual. On the negative side, the dark moods of Cancer, coupled with the stubborn nature of Taurus, could create some “muddy” moments and both partners need to search for constructive ways to let off steam rather than brood and sulk over grievances. Cancer must learn how to adopt a direct approach to problems, since Taurus fails to comprehend anything else. Heart-to-heart talks are often necessary for each to fully understand the other. Taurus becomes infuriated when teased, while the Cancer who has been hurt will retreat into a moody silence.



In order for this relationship to last, flexibility is a key life lesson for both to learn. It is necessary for Taurus to reach out beyond his or her super-safe surroundings in order to try something new. Meanwhile, Cancer will have to step out of his or her beloved routines (often regarded by others as addictions) and also try something new. If this can be accomplished, then the Taurus/Cancer combination will light an inner fire that truly feeds the soul.

my comment :

1. sy sbg Cancerian mengaku sy sgtla sensitif..huhu~ ckit2 nak kecik hati, ckit2 nak menangis, xle kalau die marah ckit pon, n die sbg Taurean, tahu camne n ape nk buat klu sy terase hati..die mmg x pandai memujuk n die x suke memujuk, n im glad die camtu sbb klu idak, mesti sy bertambah2 ngade2..hehe~

2. Cancerian is more than willing to give affection and tender loving care…i am 100% agree wif dat, n i noe he knows me well..he knows dat i love him, n he tried to give me the love i need….

3. Taurus will protect Cancer from the cold world…die slalu buat sy rase safe bile die ade di sebelah sy…n even die jauh, sy rs safe bile sy tau die sentiasa ade utk sy~ ^^

4. dark moods of Cancer n stubborn nature of Taurus create a muddy moment…yup, sometimes mmg ade jadi cmtu, but wat a relationship without ups n downs kan…dats normal la, but we do have a heart-to-heart conversation when sumthing lyk dat happens n smpi skrg, im glad we wont be able to fight face-to-face…mayb cume bertahan 5 minit~!! hehe~

5. he does provide the fire dat my souls need.

6. i love him for wat he is…the bad n the gud~ ^^


p/s : sy hepy jugak bile bace taurus-gemini compatibility…not as gud as mine…oopppsss~!!

Salam Maal Hijrah~

Posted in islam, L.O.V.E on December 18, 2009 by miss shieyda

18 December 2009 >> tahun baru utk muslimin muslimat~

hopefuly masih belom terlambat utk wish Selamat Tahun Baru…setahun tahun Islam dah berlalu, pasti sgt banyak yg kite semua buat, sama ada baik ataupon buruk, dan sy tak terkecuali dari itu…semoga segala kebaikan mendapat rahmat dari-Nya, dan segala dosa diampunkan… T__T

harapan di tahun baru ni pastinya banyak :

1. diri sendiri

– penyakit malas dapat hilang esp malas utk membaca because medicine is a longlife learning…

– koas berjalan lancar tanpa masalah2 yg besar sbb dah tak sabar nak balik Msia for gud…nak bekerja n dapat gaji, n kumpul duit utk kawen..haha~

– jadi insan yg lebih baik dari yg sebelum2 nyer…


2. family

– abah : sll sihat, lebih sll ade kat rumah,

– mak : sll sihat, sll bahagia, sll gembira, sll syg kan sy spt biasa ^^.. (sgt sygkan mak~)

– adik : sll sihat, kerja berjalan lancar, cpt2 kumpul duit utk kawin (sian tunang kamu tgu lame2) hehe…

– rahim : sll sihat, kerja berjalan lancar, semoga plan utk sambung blaja tercapai (kakak support dr blkg), sll dilindungi dari yg buruk (risau sbb die dok KL)

– izzi : sll sihat, rajin2 blaja, dapat keputusan PMR yg baik, kurangkan mkn sbb die sudah overweight. haish~ kurangkn nakal…

– fahmi : sll sihat, rajin blaja, sll sygkan kakak spt yg sllnyer ^^ (sgt rindukan mimi), tetap jd adik plg manje..=)


3. kekasih hati

– sll sihat

– kerja berjalan dgn lancar dan x sll bz..huhu~

– dpt permanent dan NAZA yg dekut tu naikkan gaji~ ^^

– selalu cumel, ketawa, gumbira, bahagia, dan sygkan sy~

– tak nakal2…

– kami menjadi lebih baik dr sebelum nyer…

– semoga jodoh kami dipanjangkan dan dapat bersama 1 hari nnt…^^


4. kawan2

– semuanya sihat, semua yang dibuat berjalan tanpa mslh, semua impian tercapai..


sy sgt sayang kan semua yg ade kat atas ni…dan sy berdoa yg terbaik utk mereka2…amiin~

Salam Maal Hijrah utk semua~

Anniv surprise~

Posted in L.O.V.E on December 16, 2009 by miss shieyda

plan yg telah dirancang months ago akhirnye terlaksana jua….=)

sy order cuppies dr kak syima sempena anniv kami, n mntk die deliver kan to incik mucit…

sgt la suke sbb menjadi~!! ^^

wpn surprise tu hampir2 x menjadi gara2 incik mucit kuar mkn gak mlm tu, dan sy tpksa btau die ade org tgu di rumah, tp die stil tekejut dgn surprise tuh…^^

adiah anniv plg best bile dgr suara die  tym tuh…=) n i noe die appreciate ape sy buat…

thanx to kak syima sbb susah payah anta cuppies dr alor star ke Gurun…n die kate cuppies akak sedap~!! ^^

daku bahagia~ *mode berangan on* haha~

p/s : sape nk tgk cuppies yg sy order, buleh la g ke link ni  http://cupcakeswithlove.blogspot.com/2009_12_01_archive.html n sape2 yg kat Utara nak order dr akk ni, sy persilakan, anda pasti puas hati~ =)