Archive for February, 2010

disappointed~

Posted in L.O.V.E on February 19, 2010 by miss shieyda

sgt keciwa dipersalahkan utk bnd yg sy tak buat..

sgt keciwa tak dipercayai..

sgt keciwa tpksa dengar yg sy tak buleh dgr..

sgt keciwa dimarahi sebegitu rupa..

sgt keciwa tpksa menitiskan air mata dpn org ramai..

sy keciwa dgn kamu..

im sory for wat i didnt do..

i believe i didnt deserve it..

sungguh betul~!

Posted in L.O.V.E on February 12, 2010 by miss shieyda

Lelaki tak suka cakap/beritahu/ulang perkara yang sama banyak-banyak kali. macam I love you forever and ever. And he mean it! so sekali cukup!tak payah ulang-ulang.
Perempuan suka dengar/kata perkara yang sama banyak-banyak kali. macam addicted to the magic words. kalau boleh setiap saat nak dengar si lelaki sebut I love you.

Komen : sy sgtla setuju dgn fakta kat atas ni sbb sy sendiri alami bnd ni..huhu~ bkn setakat “I Love You” yg si dia x suke ulang, ade beberapa lg la kan..contoh nye, klu die ckp die x suke sy buat sesuatu, die cume akan tegur sekali, n sy kena ingat sendiri. pastu..klu sy terbuat jugak, no alasan sy terlupe, sy kena terima klu die marah sy..dan sy dah pernah kena marah sbb buat bnd yg die x suke utk kali ke-2! dan sy tau sy mmg salah mase tu, dan deserve utk kena mrh..dan smpi skrg sy sentiasa ingt ape yg die x suke sy buat..haha~ ^^

contoh lain ialah perkataan “i love u” tu sendiri la..die mmg sgt jarang ucap bnd alah tu, tp sy klu buleh nk selalu dgr die ckp..sgtla tepat! ^^ but i noe he realy mean it bile die ckp die syg sy, esp baru2 ni la kan..hehe~ =) sy rase afta 6months baru akan dgr die sebut lg kot..haha~ tak kisah la, as long as i noe he’s there for me, which i noe he will..i love u abg!

Bila si lelaki keluar, dia tak suka si perempuan call / SMS banyak-banyak kali asking what/where/who questions. WHY? sebab dia dah bagitahu awal-awal pergi mana dengan siapa buat apa pukul berapa statements yang berbaur “Let me enjoy my freedom. Dont disturb me.”
Bila si perempuan keluar, dia suka call / SMS si lelaki banyak-banyak kali telling what/where/who stories. WHY? sebab dia nak si lelaki tahu yang walaupun dia sedang enjoy bersama rakan-rakannya, dia masih ingatkan si lelaki yang keseorangan di rumah dan mahu si lelaki menikmati saat-saat tersebut bersama-sama. macam “Im sorry i cant go out with you right now but we still can be together!” punya statement.

Komen : sy setuju jugak dgn statement ni..=)

kalau tym die nak kuar, sy akan make sure die btau sy mane die pegi, dgn siapa, naik ape, dan die akan kate sy ni mcm polis! hehe~ =) sy tau die x suke sy tanye byk2 camtu, tp die selalu sabar je layan kerenah sy, sbb die tau knp sy buat camtu, dan die x penah marah sy..^^ tp once sy dh tau mane die nak gi n dgn sape, sgt jrg sy kacau lg pastu, sy cume akan tgu die inform bile die dh balik, kecuali ade bnd2 penting kena btau die lah…kdg die xnak btau sy mane die nak gi sbb die tau sy akan risau atau sy akan fikir bukan2, dan sy akan marah, tp pastu sy akan rase die sweet..haha~ die tetap sabar layan kerenah sy…time kasih syg!

klu sy pulak yg kuar spend tym dgn kawan2, sy mmg akan selalu cal n inform die mane sy gi, wpn die mmg dh tau sgt, sy xkan selingkuh@curang…haha~ die xpenah kacau sy klu sy tgh kuar, tp kdg2 instinct die ni kuat…tym sy xbtau die sy nak kuar, tym tu die akan sms sy.. sek bek sy ni budak baik! ahaks~

gumawou oppa~!

3 minggu..

Posted in ..dokter muda.. on February 8, 2010 by miss shieyda

pejam celik, pejam celik, dah 3 minggu berlalu kat Dept Bedah, dept yg kami paling risau utk siklus atas ni…org kate sgt hectic, esp kami cume ber-4…

tapiiiiiii~

indah rupa dari khabar..huhu~

yes, last week was very hectic n stressfull, tp tu pon sy rase sbb kami tak suke chief kami yg kami rase sgt membuli kami..bile mental dah terseksa, maka badan pon automatically akan terase sgtla penat..lucky for me, as usual, incik Mucit sentiasa ade utk dgr sy mengadu~ ^^

selain last week, i think i enjoyed Bedah..not as wat i imagined b4..=)

i learned a lot bout medical skills during our oncal at A&E..walaupon setiap hari kne jaga, tp x rase membazir sgt, sbb byk je leh blaja…cume nak tak nak je…

tp sy rase sy xkan amik Surgery kot, mcm xde life sy rase..plus, sy pompuan, there are a lot of things dat i have to take care of, bkn cume diri sy sendiri jek, n sy tak yakin sy leh uruskan semuanya dlm 1 mase dgn baik…tp x semua pompuan mcm sy, ade je yg amik Surgery…=)

arini dah x jaga kt A&E, dah abes duty di sana…kami akan jaga ward plak..hopefuly patient x byk komplen di mlm hari, sy perlukan tidur yg cukup utk byr balik segala jam tidur yg hilang for the last 3 weeks…

jadi doakan sy dan coass-mate sy eh..

7 weeks to go in Bedah, then we will go jalan2 during Public Health~ ^^

terima kasih~

Posted in L.O.V.E on February 6, 2010 by miss shieyda

semalam sy dh dapat jawapan kepada 1 pertanyaan yg selalu ade dlm kepala sy, dan Alhamdulillah jawapan tu berada di pihak sy..

a heart-to-heart conversation yg x dirancang, dan berakhir dgn penyelesaian teka-teki sy selama ni..sgt appreciate dgn jawapan tu, sgt hepy, sgt rase dihargai, sgt berterima kasih…

kesabaran sy selama ni sy rase dh terbalas…time kasih pd yg berkenaan…

tp ade jugak request yg sy terima, yg mgkn bg org lain adalah sgt nonsense utk diterima, even utk dipertimbangkan pon…hati sy blom menerima, tp masih boleh cuba utk timbang buruk baik dr request tu, wpn sy tau sgt berat dan boleh buat sy terseksa nnt nye…

tp buat mase ni sy cuba berfikir positif sbb sy dah tau jawapan yg sy nak, dan sy yakin dgn jawapan tu…sy cume berdoa semoga request yg diajukan x susah utk sy hadapi, atau mgkn jugak sy berdoa request tu xkan jd kenyataan, dan penyebab nye bkn dtg dr sy..

anyhow, sy masih rase mcm di awangan slps smlm…^^

time kasih~! =)

sigh~

Posted in cOrEt-CoreT on February 4, 2010 by miss shieyda

lately ni byk mengeluh…

utk hal2 yg x sepatutnye mengganggu…

now i wish i have to stay at the hospital for no matter how many hours, it seems to give me more comfort…

luckily i have incik Mucit to calm me down..

he’s been there for me, in watever condition..

tenkiu abg~!

time kasih gak utk coass-mate yg sll ade…

bile kite senyum, ramai yg akan sentiasa teman kite, tp bile smpi mase kite menangis, cume yg btol2 menghargai saje yg ade…

sigh~~~~~