sungguh betul~!

Lelaki tak suka cakap/beritahu/ulang perkara yang sama banyak-banyak kali. macam I love you forever and ever. And he mean it! so sekali cukup!tak payah ulang-ulang.
Perempuan suka dengar/kata perkara yang sama banyak-banyak kali. macam addicted to the magic words. kalau boleh setiap saat nak dengar si lelaki sebut I love you.

Komen : sy sgtla setuju dgn fakta kat atas ni sbb sy sendiri alami bnd ni..huhu~ bkn setakat “I Love You” yg si dia x suke ulang, ade beberapa lg la kan..contoh nye, klu die ckp die x suke sy buat sesuatu, die cume akan tegur sekali, n sy kena ingat sendiri. pastu..klu sy terbuat jugak, no alasan sy terlupe, sy kena terima klu die marah sy..dan sy dah pernah kena marah sbb buat bnd yg die x suke utk kali ke-2! dan sy tau sy mmg salah mase tu, dan deserve utk kena mrh..dan smpi skrg sy sentiasa ingt ape yg die x suke sy buat..haha~ ^^

contoh lain ialah perkataan “i love u” tu sendiri la..die mmg sgt jarang ucap bnd alah tu, tp sy klu buleh nk selalu dgr die ckp..sgtla tepat! ^^ but i noe he realy mean it bile die ckp die syg sy, esp baru2 ni la kan..hehe~ =) sy rase afta 6months baru akan dgr die sebut lg kot..haha~ tak kisah la, as long as i noe he’s there for me, which i noe he will..i love u abg!

Bila si lelaki keluar, dia tak suka si perempuan call / SMS banyak-banyak kali asking what/where/who questions. WHY? sebab dia dah bagitahu awal-awal pergi mana dengan siapa buat apa pukul berapa statements yang berbaur “Let me enjoy my freedom. Dont disturb me.”
Bila si perempuan keluar, dia suka call / SMS si lelaki banyak-banyak kali telling what/where/who stories. WHY? sebab dia nak si lelaki tahu yang walaupun dia sedang enjoy bersama rakan-rakannya, dia masih ingatkan si lelaki yang keseorangan di rumah dan mahu si lelaki menikmati saat-saat tersebut bersama-sama. macam “Im sorry i cant go out with you right now but we still can be together!” punya statement.

Komen : sy setuju jugak dgn statement ni..=)

kalau tym die nak kuar, sy akan make sure die btau sy mane die pegi, dgn siapa, naik ape, dan die akan kate sy ni mcm polis! hehe~ =) sy tau die x suke sy tanye byk2 camtu, tp die selalu sabar je layan kerenah sy, sbb die tau knp sy buat camtu, dan die x penah marah sy..^^ tp once sy dh tau mane die nak gi n dgn sape, sgt jrg sy kacau lg pastu, sy cume akan tgu die inform bile die dh balik, kecuali ade bnd2 penting kena btau die lah…kdg die xnak btau sy mane die nak gi sbb die tau sy akan risau atau sy akan fikir bukan2, dan sy akan marah, tp pastu sy akan rase die sweet..haha~ die tetap sabar layan kerenah sy…time kasih syg!

klu sy pulak yg kuar spend tym dgn kawan2, sy mmg akan selalu cal n inform die mane sy gi, wpn die mmg dh tau sgt, sy xkan selingkuh@curang…haha~ die xpenah kacau sy klu sy tgh kuar, tp kdg2 instinct die ni kuat…tym sy xbtau die sy nak kuar, tym tu die akan sms sy.. sek bek sy ni budak baik! ahaks~

gumawou oppa~!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: