Archive for the cOrEt-CoreT Category

new pinky baby! ^^

Posted in cOrEt-CoreT on March 14, 2010 by miss shieyda

introducing my new baby… =)

sgt pinky kan…i love it! ^^

acer dah rosak, dlm proses nak repair, so decided to buy this…

snarnye ade 2 yg berkenan di hati…between Dell n HP….

this is the Dell..juz imagine die kaler pink, sbb sy xjmp gmba kaler pink, n pink die sgtttt gorgeous! sgt susah nak decide ok..

but after a long thought, sy pilih that pinky HP sbb takut susah klu Dell tu sumthing wrong kemudian hari, n cik abg pon nasihatkan amik pinky HP, so amik la….

so far puas hati dgn perfomance die, n sy sgt suke key board die, besar2, mcm lappy yg bese…=) n battery sgt tahan lame, ritu kakak kedai tu ckp leh tahan 3 jam, tp sy dh try, die tahan 5 jam! nice~

harus jaga si pinky dgn berhati2, nnt si incik membebel pulak, sbb duit banyak habis..huhu~

ps : skrg br la ble update blog setelah sekian lame…cik acer jgn majuk ye, sy akan repair kamu jugak, tp kamu jgn rosak2 lg ye..kesian la kt duit sy..^^

sigh~

Posted in cOrEt-CoreT on February 4, 2010 by miss shieyda

lately ni byk mengeluh…

utk hal2 yg x sepatutnye mengganggu…

now i wish i have to stay at the hospital for no matter how many hours, it seems to give me more comfort…

luckily i have incik Mucit to calm me down..

he’s been there for me, in watever condition..

tenkiu abg~!

time kasih gak utk coass-mate yg sll ade…

bile kite senyum, ramai yg akan sentiasa teman kite, tp bile smpi mase kite menangis, cume yg btol2 menghargai saje yg ade…

sigh~~~~~

lost!

Posted in cOrEt-CoreT on January 31, 2010 by miss shieyda

ok…i lost my wallet today…sob sob~ =(

mcm tu la klu habit bwk beg bile kuar diabaikan arini…

sbb kpale serabut, jd mls nk carik beg, mls nak pk byk2, tapiiiii……sebagai akibat nye, sy tercicir wallet! erggghhhhhh~

cash ade agak byk gak dlm tu sbb br je masukkn duit dlm tu utk byr visa, n dokumen2 penting ade la jugak yg hilang…bertambah serabut kepale ku! dahla now kat bedah, susah nk uruskan hal2 lain..haish~

yg jadi mangsa pastila incik Mucit..huhu~ sy salahkan die sbb sy serabut pk fsl tah hape2 pg td..padahal die xde bersalah ape2 pon,  tp nak jugak salahkan die..^^ camtula klu kepala dok melilau pikir fsl bnd lain, sek bek die x mising..huhu~

utk sedapkan hati sendiri, sy berpikir ade hikmah disebalik kehilangan tu, sbb faktor yg menyebabkn sy serabut dah dpt diselesaikan…now i noe die sgt berusaha utk jaga hati sy gak…tak sangka dgn ape yg die buat..time kasih abg! realy appreciate it…now sy realize ape yg sy pikir tu mmg tah hape2..huhu~ love u soooo much!

ok, berbalik pd wallet, sek bek IC x hilang, sy letak dlm wallet yg lain, tp kad mahasiswa yg jg berfungsi sbg kad ATM dah hilang…ni kali ke2 ok! sgt malas nk buat balik sbb kena g lapor kt polis dulu, tp kena buat jugak sbb sy perlukan kad tu utk urusan kat international ofis..mlsnyer!

sy tau sy takkan jmp balik duit yg ade dlm wallet tu, tp klu sesiapa ade jmp wallet tu, tlgla pulangkan segala dokumen yg ade dlm tu, sy sgt perlukan mereka2…plz plz plz~

tlg jgn careless lg Syida!

uncomfortable!

Posted in cOrEt-CoreT on January 27, 2010 by miss shieyda

ade sesuatu yg sy rase sgt x selesa…

dan kdg2 itu buat sy lebih suke xde kat tpt tu, wpn part of the place adalah heaven utk sy…

sy tak tahu lah ape, siapa, kenapa, bagaimana, bila, tp sy x selesa!

sy nak segala2 nye disini cpt berakhir, sy nak balik!

sy nak dekat dgn org2 yg sy syg, yg sll buat sy rs tenang..

sy rase xde sape2 kat sini yg buat sy tenang..

semoga mase berlalu dgn cepat!

p/s: klu Public Health (PH) tu xde kena gune byk duit n tpt yg sy kne pegi ade toilet yg bersih, suruh sy pegi 2,3 bulan dr Medan ni pon sy sanggup! sy nak jauhhhhhhh~~~~

juz stay away~

Posted in cOrEt-CoreT on January 17, 2010 by miss shieyda

hoho~ im so in d mood utk menulis..i mean, menaip~ ^^

theres sumthing which always wandering in my head, n its frustrating to keep thinking bout it..so maybe dis is the best media to let it out…since tgh rajin~ ^^

kdg2 sy tertanye2 kenapa ade perempuan yg x buleh nak fhm hati perempuan lain, dan knp nak buat perempuan lain sakit hati semata2 krn seorang lelaki…bg sy, hanya seorang perempuan yg buleh fhm hati perempuan lain, tp knp perempuan yg satu itu xleh nk fhm~??? haish~

sy dah penat utk berfikir fsl die, sbb tiap kali sy fikir, sy akan sakit hati. dan sy mmg tak nak fikir lg, cume kdg2 die terus ade dan kehadiran die menggangu sy. sy x penah benci die wpn sy rs klu bnd ni jd pd perempuan lain, die mgkn dah diserang dgn kata2 yg sy rs mmg x sedap utk didgr, tp sy xpenah buat mcm tu, sbb sy rs useless. sy cume berharap die fhm situasi tu wpn sy xpenah suruh die back off, tp sumer sia2 sbb die xpenah fhm!

die penah ckp die nak jd kwn sy, dan sy terima. tp ape yg die buat,buat sy sgt doubt dgn die. sy rs sy xle jd kwn die klu die terus mcm tu. klu die dh ade life yg baru, dah bahagia dgn ape yg die ade skrg, knp die perlu terus mengganggu ape yg sy ade? knp die x buleh lepaskan ape yg menjadi milik sy? knp perlu terus sakitkan hati sy?

die hampir musnahkan ape yg sy ade, hampir menyebabkan sy kehilangan ape yg sy syg. tp sy cuba utk terus bersabar, dan akhirnye sy dpt balik ape yg menjadi hak sy wpn memerlukan byk pengorbanan dan byk air mata yg keluar dlm usaha utk dptkan balik hak sy. ape yg sy pelik, knp boleh sengaje ganggu masa2 sy bersama kesygn sy sedangkan die seharusnye tau dan fhm hati seorg perempuan bile die buat camtu. sy rs die sendiri xkan suke klu sy atau perempuan lain ganggu masa2 die dgn kesygn die..xbuleh fhm ke??? atau mgkn buat2 xfhm~~

sy manusia biasa, kesabaran sy ada had nya, dan sy dah serik dgn ape yg dah berlaku, jadi kdg2 sy xdpt kawal emosi bile sy geram, bile sy fed up, bile sy mrh dgn ape yg die buat. sy mnt maaf klu sy terkasar bhs, tp sy rs die deserve utk terima tu, sbb die xpernah nak cube fhm!

kepada yg berkenaan, tlgla fhm dan tlg la jgn ganggu sy lg. sy deserve happiness. klu nak berkawan, buatla cara nk berkawan. xperlu nak terlalu sibuk mengambil tahu, sbb sy pon perempuan, sy tau ape niat dan ape yg perempuan lain buat klu dlm situasi tu. jd x perlu nak deny. sy xpernah benci, sy xpernah marah, sy xpernah tinggikan suara, tp jgn underestimate sy, sbb sy ade limit, dan sy jugak buleh explode mcm org lain. juz stay away.

liza’s wedding~

Posted in ..dokter muda.., cOrEt-CoreT on January 17, 2010 by miss shieyda

17 Januari 2009..

arini ada undangan utk ke perkahwinan Yuliza Sahrina Nasution, salah sorg kwn Indonesia sy…

mula2 tu sgtla mls nak pegi sbb arini sengaja bgn lmbt, kununnye nk tido puas2 sblm masuk Bedah..huhu~ tp akhirnye pegi jugak, x regret pon sbb mknn adalah superb~! ^^

majlis dibuat kt Hotel Tiara, Medan…kat Medan ni mcm dah culture dorg utk buat wedding kt hotel, setiap wedding kwn2 pon mesti buat kt hotel..byk sungguh duit mereka2 ini kan..klu kite kt Msia, kalau takat org2 bese nih, buat kt dewan pon dah cukup gempak la..huhu~

so here’s some of the pics yg sempat diamik..xbyk amik sbb sibuk mkn n ramai sgt org, xde space, n xsempat nk amik gmba ngn pengantin sbb ramai sgt nk bersalam ngn dorg…

desert yg besh2~


kami~ ^^


atas pelamin yg besar~


kami bersama nat dan bf nye (syafiq)..jeles2~ ^^


so itu sahaja aktiviti utk arini, dan skrg hanya nak berehat sepuas2 nye sblm menjejakkan kaki ke Dept Bedah esok..harus gunakan mase rehat yg ade! ^^

sy rase sy akan berdiam diri dari update blog selama 5minggu sebab tiap2 hari ade oncall, dan yg pasti, tidur akan lebih penting dari segala2nye bile sampai ke bilik..

nway, tahniah utk Liza & Sukry..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..


p/s : liza ni blom abes koas gak mcm sy..die buleh kawin, knp sy rase sy xbuleh eh? takut x pandai bagikan mase mgkn yek~ huhu~ ^^

new year at Mikie Holiday~

Posted in cOrEt-CoreT on January 4, 2010 by miss shieyda

trip ni agak last minute la jugak sbb br konfem sape je yg nak g kul 3pg 31/12/09…

glad akhirnye jadi gak gi~ ^^

partner in crime : Me, incik mucit, bell, kash, enol~

kami gerak dr medan lbey krg kul 830 afta bfast kat umah…

berjaya jugak mission nak naek sinabung~!! ahaks~

mmg sempit la kan sinabung tuh…naek kematu dok 1 jam setgh dlm tu…

aktiviti pertama kami sebaik smpi adalah bergambar~!! ^^

then, kami beli tiket masuk yg berharga Rp38,000 per person..

sgt murah sbb “all u can play”…xsampai RM15 pon, n most of the games kite leh men tanpa xtra charge~ ^^ berbaloi2~

fess game yg dituju >>> bumper car~!!! ^^

kami main smpila ke petang…

mcm2 games ade, n i realy enjoyed it~ ^^

plg best n mencabar mgkn T-Rex la..berpusing2 mcm hape  jek..cume sy, enol ngn kash je naek bnd alah tu..haha~

kami bertolak balik ke Medan lbey krg kul 7 mlm, tu pon lepas berhempas pulas carik bas nak balik…luckily ade gak bas, klu idak, tak taula nak naek ape…

perjalanan balik sgtla pjg, dan menyeksakan~!!!

sampai ke Medan kul 11 lbey, 4jam lbey ok dok dalm bas yg sempit dan busuk tu…

rase bergegar sumer organ2 sy..

sian sungguh kat incik Mucit, kelaparan, penat, sek bek leh bertahan…huhu~

but overall, sy sgt enjoy, new year pertama di Medan selepas 5thn kat cni..haha~

time kasih kwn2 sbb sudi teman sy yg mmg nak jugak naek bas sinabung tuh…n tenkiu incik Mucit sbb sudi nak naek bas tuh~ ^^

sgt hepy~ =)