Archive for the L.O.V.E Category

disappointed~

Posted in L.O.V.E on February 19, 2010 by miss shieyda

sgt keciwa dipersalahkan utk bnd yg sy tak buat..

sgt keciwa tak dipercayai..

sgt keciwa tpksa dengar yg sy tak buleh dgr..

sgt keciwa dimarahi sebegitu rupa..

sgt keciwa tpksa menitiskan air mata dpn org ramai..

sy keciwa dgn kamu..

im sory for wat i didnt do..

i believe i didnt deserve it..

Advertisements

sungguh betul~!

Posted in L.O.V.E on February 12, 2010 by miss shieyda

Lelaki tak suka cakap/beritahu/ulang perkara yang sama banyak-banyak kali. macam I love you forever and ever. And he mean it! so sekali cukup!tak payah ulang-ulang.
Perempuan suka dengar/kata perkara yang sama banyak-banyak kali. macam addicted to the magic words. kalau boleh setiap saat nak dengar si lelaki sebut I love you.

Komen : sy sgtla setuju dgn fakta kat atas ni sbb sy sendiri alami bnd ni..huhu~ bkn setakat “I Love You” yg si dia x suke ulang, ade beberapa lg la kan..contoh nye, klu die ckp die x suke sy buat sesuatu, die cume akan tegur sekali, n sy kena ingat sendiri. pastu..klu sy terbuat jugak, no alasan sy terlupe, sy kena terima klu die marah sy..dan sy dah pernah kena marah sbb buat bnd yg die x suke utk kali ke-2! dan sy tau sy mmg salah mase tu, dan deserve utk kena mrh..dan smpi skrg sy sentiasa ingt ape yg die x suke sy buat..haha~ ^^

contoh lain ialah perkataan “i love u” tu sendiri la..die mmg sgt jarang ucap bnd alah tu, tp sy klu buleh nk selalu dgr die ckp..sgtla tepat! ^^ but i noe he realy mean it bile die ckp die syg sy, esp baru2 ni la kan..hehe~ =) sy rase afta 6months baru akan dgr die sebut lg kot..haha~ tak kisah la, as long as i noe he’s there for me, which i noe he will..i love u abg!

Bila si lelaki keluar, dia tak suka si perempuan call / SMS banyak-banyak kali asking what/where/who questions. WHY? sebab dia dah bagitahu awal-awal pergi mana dengan siapa buat apa pukul berapa statements yang berbaur “Let me enjoy my freedom. Dont disturb me.”
Bila si perempuan keluar, dia suka call / SMS si lelaki banyak-banyak kali telling what/where/who stories. WHY? sebab dia nak si lelaki tahu yang walaupun dia sedang enjoy bersama rakan-rakannya, dia masih ingatkan si lelaki yang keseorangan di rumah dan mahu si lelaki menikmati saat-saat tersebut bersama-sama. macam “Im sorry i cant go out with you right now but we still can be together!” punya statement.

Komen : sy setuju jugak dgn statement ni..=)

kalau tym die nak kuar, sy akan make sure die btau sy mane die pegi, dgn siapa, naik ape, dan die akan kate sy ni mcm polis! hehe~ =) sy tau die x suke sy tanye byk2 camtu, tp die selalu sabar je layan kerenah sy, sbb die tau knp sy buat camtu, dan die x penah marah sy..^^ tp once sy dh tau mane die nak gi n dgn sape, sgt jrg sy kacau lg pastu, sy cume akan tgu die inform bile die dh balik, kecuali ade bnd2 penting kena btau die lah…kdg die xnak btau sy mane die nak gi sbb die tau sy akan risau atau sy akan fikir bukan2, dan sy akan marah, tp pastu sy akan rase die sweet..haha~ die tetap sabar layan kerenah sy…time kasih syg!

klu sy pulak yg kuar spend tym dgn kawan2, sy mmg akan selalu cal n inform die mane sy gi, wpn die mmg dh tau sgt, sy xkan selingkuh@curang…haha~ die xpenah kacau sy klu sy tgh kuar, tp kdg2 instinct die ni kuat…tym sy xbtau die sy nak kuar, tym tu die akan sms sy.. sek bek sy ni budak baik! ahaks~

gumawou oppa~!

terima kasih~

Posted in L.O.V.E on February 6, 2010 by miss shieyda

semalam sy dh dapat jawapan kepada 1 pertanyaan yg selalu ade dlm kepala sy, dan Alhamdulillah jawapan tu berada di pihak sy..

a heart-to-heart conversation yg x dirancang, dan berakhir dgn penyelesaian teka-teki sy selama ni..sgt appreciate dgn jawapan tu, sgt hepy, sgt rase dihargai, sgt berterima kasih…

kesabaran sy selama ni sy rase dh terbalas…time kasih pd yg berkenaan…

tp ade jugak request yg sy terima, yg mgkn bg org lain adalah sgt nonsense utk diterima, even utk dipertimbangkan pon…hati sy blom menerima, tp masih boleh cuba utk timbang buruk baik dr request tu, wpn sy tau sgt berat dan boleh buat sy terseksa nnt nye…

tp buat mase ni sy cuba berfikir positif sbb sy dah tau jawapan yg sy nak, dan sy yakin dgn jawapan tu…sy cume berdoa semoga request yg diajukan x susah utk sy hadapi, atau mgkn jugak sy berdoa request tu xkan jd kenyataan, dan penyebab nye bkn dtg dr sy..

anyhow, sy masih rase mcm di awangan slps smlm…^^

time kasih~! =)

last day!

Posted in L.O.V.E on January 29, 2010 by miss shieyda

29 Jan 2010…

last day utk incik Mucit di suatu tempat..

6 bulan, wpn finally dapat, tp sy tau die sgt x suke utk stay di tpt tu, dan Alhamdulillah ade rezeki die di tpt lain…

congratz abg! ^^

semoga tpt baru nnt bg yg lebih baik..

6 more months before dekat dgn kamu..haha~ i likeeee~ ^^

sgt berharap takkan ade nightmare di tpt baru….

welcome abg! ^^

mlm terakhir~

Posted in L.O.V.E on January 15, 2010 by miss shieyda

15 Januari 2010…

mlm terakhir kami utk sll bersama di dunia maya…

entah bile lg utk kembali ke rutin yg biasa…

mesti sgt membosankn lepas ni…dan pastinye sy rindu bagai nak gile pd si dia…

mlm ni berakhir dgn sgt aman..berakhir dgn senyuman juga…^^

terima kasih pd incik buah hati yg sanggup meluangkan mase wpn die sgt penat…sy sgt appreciate!

sy buleh tido dgn tersenyum wpn agak x suke nak membayangkan keadaan yg mcm agak berjauhan dr die pasni…

tp xpela, nnt ade rezeki, ntah2 mgu dpn dah buleh bersama lg..hehe~

nway, time kasih syg!

i love u~

mianhae~

Posted in L.O.V.E on December 26, 2009 by miss shieyda

sy nak buat permintaan maaf terbuka dr seseorg…

i noe i was wrong, i made mistakes, i made u mad~

so here, i promise i wont do such thing again..

i noe all ur reminders are for my own gud, n i appreciate it, i really do…

plz dun hate me for dat~ T__T

i am very sory~

sy minta maaf~

mianhae~

plz forgive me~

“cancer-taurus” compatibility~

Posted in L.O.V.E on December 20, 2009 by miss shieyda





Usually this makes the best of all love horoscope combinations. Cancer likes a good home with much affection, and so does Taurus. Deep inside this is what every Taurean hopes to find when undertaking conventional responsibilities (settling down). From an emotional point of view, there is nothing in the stars that bar the prospect of a happy married life between these zodiac sign match ups. One thing the Taurean must remember is that Cancer is exceedingly sensitive, and will crawl into a shell if unhappy emotionally. Taurus on the other hand, knows the Cancer’s spirit and instinctively knows how to fix the problem once it arises.

In theory, Taurus/Cancer should be one of the best combinations with an excellent chance at success. Taurus simply cannot get too much affection and tender loving care, which Cancer is more than willing to provide. On the other hand, Taurus will protect Cancer from the cold world by supplying solid and secure assets. Both partners are concerned with safety, as well as being home-loving, emotional and sensual. The understanding, as well as the admiration, is strictly mutual. On the negative side, the dark moods of Cancer, coupled with the stubborn nature of Taurus, could create some “muddy” moments and both partners need to search for constructive ways to let off steam rather than brood and sulk over grievances. Cancer must learn how to adopt a direct approach to problems, since Taurus fails to comprehend anything else. Heart-to-heart talks are often necessary for each to fully understand the other. Taurus becomes infuriated when teased, while the Cancer who has been hurt will retreat into a moody silence.



In order for this relationship to last, flexibility is a key life lesson for both to learn. It is necessary for Taurus to reach out beyond his or her super-safe surroundings in order to try something new. Meanwhile, Cancer will have to step out of his or her beloved routines (often regarded by others as addictions) and also try something new. If this can be accomplished, then the Taurus/Cancer combination will light an inner fire that truly feeds the soul.

my comment :

1. sy sbg Cancerian mengaku sy sgtla sensitif..huhu~ ckit2 nak kecik hati, ckit2 nak menangis, xle kalau die marah ckit pon, n die sbg Taurean, tahu camne n ape nk buat klu sy terase hati..die mmg x pandai memujuk n die x suke memujuk, n im glad die camtu sbb klu idak, mesti sy bertambah2 ngade2..hehe~

2. Cancerian is more than willing to give affection and tender loving care…i am 100% agree wif dat, n i noe he knows me well..he knows dat i love him, n he tried to give me the love i need….

3. Taurus will protect Cancer from the cold world…die slalu buat sy rase safe bile die ade di sebelah sy…n even die jauh, sy rs safe bile sy tau die sentiasa ade utk sy~ ^^

4. dark moods of Cancer n stubborn nature of Taurus create a muddy moment…yup, sometimes mmg ade jadi cmtu, but wat a relationship without ups n downs kan…dats normal la, but we do have a heart-to-heart conversation when sumthing lyk dat happens n smpi skrg, im glad we wont be able to fight face-to-face…mayb cume bertahan 5 minit~!! hehe~

5. he does provide the fire dat my souls need.

6. i love him for wat he is…the bad n the gud~ ^^


p/s : sy hepy jugak bile bace taurus-gemini compatibility…not as gud as mine…oopppsss~!!