Archive for the Uncategorized Category

funny~ ^^

Posted in cOrEt-CoreT, Uncategorized on December 7, 2009 by miss shieyda

salam semua~ =)

agak lame x update blog yg dh bersarang ni…almaklum, bile dah stat jadual oncal, sy akan jd agak pasif sbb akan lbey pentingkan rehat dr aktiviti2 lain wpn snarnye x terputus dr dunia maya nih…^^

kali ni cume nk share few photos yg nmpk mcm bese tp funny bile kite tgk…dpt hilangkn penat sedikit bile tersenyum sendiri..huhu~

klu kite tgk citer ni secara live, kite mgkn x pasan incik polis ni pgg pistol x btol…nmpk sgtla die nk tembak tipu2..^^


di zaman Brad Pitt yg kunun nye cam Hercules ni mmg dh wujud kapal terbang ke eh? huhu~ shooting yg diluar kawalan production team nmpknye~ ^^


erk~ nape ade walkie talkie?? ^^


branded tol incik lanun nih~ ^^


kite nak sebut ni sbg ape ye?? pura2? atau Bush mmg tatau kegunaan bnd alah tu? atau die dh biasa melihat kegelapan smpi die tatau ape yg pttnye die tgk tym tuh? ^^


again…aksi pura2 prihatin dr Bush…haish~


zaman2 kungfu dulu mmg dh ade jam tgn eh? Rolex ade? ^^


credit to incik Zulkiflee for those photos, die yg emel kat sy snarnye, n sy share jek kat sini…^^

chukahae~

Posted in Uncategorized on June 22, 2009 by miss shieyda

ape chukahae ye..?? mksd die snarnye tahniah…

(ape gune ade bf terer bhs korea klu kite x blaja ckit2 kan..) ^_^

so chukahae utk kawan2 batch 05 yang angkat sumpah sarjana kedokteran arini..

congrats2

mereka2 ni bakal memulakan alam koas stat mgu dpn…

excited pulak sy dorg dh nak stat koas..pasni xde jeles ngan dorg lg bile sy kne jaga n dorg x merase jg lagi..ahaks~

pasni sume pon akan merase jg mlm..yeay~!! =)

gudluck utk sumer…slmt menyediakan telinga utk kne bebel, sediakan tenaga utk disuruh buat keje yg snarnye bkn keje seorang dokter, sediakan sabar sbb kne marah dgn supervisor, ¬†sediakan mknn sbb bile stres, mknn dh tersedia..huhu…

sy hepy utk korg sumer…hwaiting~!!!

bunga pre-grad utk sume... ^_^

bunga pre-grad utk sume... ^_^

kalau korg kne stay 2 thn kat sini pon sabar k..mgkn ade hikmah nye nnt…ape2 pon, same2 doa kite sumer akan jadi dokter yg baik…kite jmp di spital nnt… ^^

tak lupe, pada yg blom buleh koas, iAllah rezeki korg akan dtg jugak nnt…kite jmp jugak d spital nnt k.. =)

“stetoskop”

Posted in Uncategorized on May 24, 2009 by miss shieyda

images

“stetoskop”

benda alah ni reflects sy dan kehidupan sy di mase akan dtg insyaAllah…

sbb tu bg name blog ni stetoskop wpn snarnye spelling yg btol ialah “stethoscope”…stetoskop tu ejaan kat Indonesia nih..wpn x bape suke dok cni tp xpela kan mengabdikan kenangan kat name blog nih..ahaks~

bile sebut stetoskop jek, mesti org akan terpikir dokter kan..sbb bnd ni mmg sgt dekat dgn kerjaya seorang dokter..stetoskop ni kire tools plg power la dlm dunia kedokteran sbb rasenye sume org pon knal die..x mcm tools yg len la..

x caye..?? ok, cube pikir eh..klu org sebut ‘hammer’, rasenye mesti lbey terpikir kan tukang kayu kan..pdhal dalam medic pon ade hammer gak which is ‘reflex hammer’…contoh lain eh..cube sebut jarum suntik a.k.a syringe…bnd ni sgtla byk digunekan dlm medic tp stil x reflex doktors sebyk yg incik stetoskop tu buat..btol dak? sbb ape ye? mgkn sbb org buleh pikir fsl IVDU a.k.a intravenous drug user more dr pikir fsl dokter kot..huhu…

tp ni sume hanya pandangan peribadi sy shj.. =)

plg penting, sy suke stetoskop sy..sy syg stetoskop sy wpn ianya berwarna grey..sy nak stetoskop warna pink~!! hehe..nnt la dah keje nak beli len…skrg ni gune jela yg mane ade.. =p

so itu la sejarah pemberian name blog ini…cehhh..poyos jek..*wink*

=)

fess n3.. =)

Posted in Uncategorized on May 24, 2009 by miss shieyda

salam semua..

dis is my fess n3 here in wordpress..

saje gatal2 tgn nk buat blog baru sbb dah agak buhsan dgn blog lame..*wink*

blog ni pon xdela nk buat cantik2 sgt mcm org len nyer blog sbb sy bkn reti sgt pon nk buat blog yg cntik2 memandangkan ¬†ilmu fsl comp ni sgtla kureng…huhu..

time kasih pada sesape yg sudi melawat blog yg mmg x seberapa nih..

=)